'
', 'after_widget' => '
', 'before_title' => '

', 'after_title' => '

', )); add_action( 'init', 'register_my_menus' ); function register_my_menus() { register_nav_menus( array( 'menu-1' => __( 'Menu 1' ), 'menu-2' => __( 'Menu 2' ) ) ); } ?> Dorpskaatsen en dorpsboulen in de stralende zon. | Spannum-Edens.nl

Spannum het groene hart van Littenseradiel.

Welkom op de website van Spannum , een prachtige terpdorpjes gelegen in de
groene 'greidestreek'. U vindt hier informatie over bedrijven en verenigingen, nieuws en activiteiten.
Maar ook treft u hier informatie over wonen en toerisme in onze Friese terpdorp.

Dorpskaatsen en dorpsboulen in de stralende zon.

Geplaatst op 23 aug, door addeklaas

Op zaterdag 22 augustus werd op het sportveld in Spannum weer het jaarlijkse dorpskaatsen en dorpsboulen gehouden .

"Pauzeren in de schaduw

"Pauzeren in de schaduw "

Onder schitterende weersomstandigheden kon er de heel dag gesport worden op het sportveld of men kon kijken naar het sporten van jong en oud. En wanneer er behoefte aan was kon men uit de sportkantine een hapje of een drankje halen. Des morgens kon de schooljeugd in het dorp de krachten met elkaar meten De 11 deelnemers werden verdeeld in een poule voor welpen en een poule voor pupillen.
"De Schooljeugd "

"De Schooljeugd "

Winnaar bij de welpen werd Stijn Vincken en bij de pupillen Niels de Boer . Om 12.30 begon het toenooi voor de senioren verdeeld in drie klassen te weten de Senioren A, Senioren B en dames.  In totaal waren er 27 kaatsers.  
"Overzicht "

"Overzicht "

Om 13.30 traden de boulers aan en daar was het aantal deelnemers van 24 verrassend groot. De Jeu de Boulesclub had er echter twee velden bij gemaakt op het gras van het sportveld, zodat een iedereen altijd tegelijk on spelen. Vanwege de prettig schijnende zon pauzeerden de boulers onder de parasol of in de schaduw van de heg, wanneer er een glasje wijn werd gedronken na een gepleegde inspanning De winnaars van de A-klasse en de B- klasse werd door de voorzitter van dorpsbelang gefeliciteerd met hun prijs en vervolgens werd er een statiefoto gemaakt voor het nageslacht, opdat de overwinningen blijvend  in de geschiedenis geschriften van ons dorp aanwezig zullen zijn.

"De winnaars in de A-klasse "

DSC_0317

"De winnares van Damesklasse "

"De winnaars in de B-klasse "

"De winnaars van de B-klasse

Om 18.00 uur konden de prijzen worden uitgereikt en kon er  worden gestart met de barbeque waaraan ca 90 dorpsgenoten deelnamen en kon er zorg voor gedragen worden dat het geleden vochtverlies op passende wijze kon worden aangevuld.
DSC_0333

" Hinke Valkema, boulekoningin van Spannum "

Bij de  prijsuitreiking van de boulers was sprake van een bijzondere ontwikkeling. In de eerste plaats was het verrassend dat de oudse deelneemster Hinke Valkema met twee vingers in de neus dit toernooi heeft gewonnen. Het behaalde puntenaantal was ongeveer twee keer zo groot als dat van nummer 2. De tweede prijs was voor zoon Albert en de derde prijs voor schoonzoon Jelle. Deze familiecoupe kan verrassend worden genoemd. Naar de oorzaak zal een onderzoek worden ingesteld.
"Barbequetafel"

"Barbequetafel"

Er kan terug gezien worden op een schitterende sportdag.    

2 reacties op “Dorpskaatsen en dorpsboulen in de stralende zon.”

  1. beavalk67 schreef:

    Misschien hebben de VALKEMA’s wel Franse bloedlijnen in de familie lopen?!! ;-)

  2. addeklaas schreef:

    Het lijkt zo gemakkelijk, een fotootje een tekstje en klaar is kees. Vergeet het maar, puzzelen “hoe moest het ook weer”. Wel mij man heeft het weer gefikst, dat vind ik toch weer leuk. Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IJsberichten

Blijf op de hoogte van de ijsdikte

Lees meer

Blijf op de hoogte

Bekijk hier de nieuwsbrieven

Lees meer